my free time

Nesbo και ο αγαπημένος μου αστυνομικός!

Χάρι Χόλε…εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος…ναι! Το παραδέχομαι!

Ας πάρω, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Αν και βιβλιόφιλη θα έλεγα, δεν είχα ακούσει ποτέ τον Jo Nesbo. Το τελεταίο διάστημα, βέβαια, διάβαζα με το ζόρι 1-2 βιβλία το χρόνο. Ήρθε, όμως, έτσι ξαφνικά η καραντίνα και λέγοντας καραντίνα εννοώ την πρώτη, την original! Οπότε, τότε είχα αρκετό χρόνο, αλλά δυσκολία στο να βρω άμεσα βιβλία. Μία μέρα, λοιπόν, βλέπω στο διαφημιστικό φυλλάδιο του lidl (κι όμως!) κάποια παιδικά βιβλία και πήγα για να πάρω στα παιδιά. Κι εκεί δίπλα στα παιδικά, είχε και ένα σταντ γεμάτο με βιβλία ενός συγγραφέα του Nesbo. Παίρνω ένα και τυχαία επέλεξα τον Χιονάνθρωπο. Για όποιον έχει διαβάσει βιβλία του είναι ένα από τα καλύτερα, οπότε ξεκίνησα δυνατά! 😊 Διαβάζοντάς το, ενθουσιάστηκα φυσικά και άρχισα να μοιράζομαι με τους φίλους μου την τελευταία μου ανακάλυψη, για να ανακαλύψω εγώ, ότι όλοι τον ήξεραν και απορούσαν πώς τον γνώρισα τώρα.

Έτσι, μπήκε το μικρόβιο. Αγόρασα 1 ακόμα από το lidl (που αποδείχτηκε σωτήριο) και μετά προχώρησα σε μια μεγαλύτερη παραγγελία, όπως μπορείς να δεις και στην εικόνα.

Θυμάμαι, ακόμα, τον ενθουσιασμό μου, όταν παρέλαβα αυτά τα βιβλία. Οκ, θα επισημάνω πάλι, ότι ήμασταν σε καραντίνα, οπότε τα συναισθήματα ίσως μεγεθύνονταν, αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Άρχισα να διαβάζω το ένα μετά το άλλο κατά χρονολογική σειρά και αισθανόμουν σαν να έβλεπα μια σειρά στο Netflix που τελείωνε η πρώτη σεζόν (το ένα βιβλίο δηλαδή) και ξεκίναγα αμέσως την επόμενη.

Και επειδή μπορεί κάποιος που διαβάζει αυτό το κείμενο να είναι σαν κι εμένα και να αναρωτιέται για τι στο καλό μιλάω, θα σου πω δυο λόγια. Ο Χάρι Χόλε είναι ο αστυνομικός που αποτελεί βασικό ήρωα σε μια σειρά μυθιστορημάτων αστυνομικής λογοτεχνίας του Νορβηγού συγγραφέα Jo Nesbo. Ο Χόλε έχει σκληροτράχηλο χαρακτήρα, είναι γύρω στα σαράντα, άγαμος με προβλήματα αλκοολισμού, ενώ πολλές φορές καταφεύγει σε ανορθόδοξες μεθόδους για να επιλύσει τις υποθέσεις του. Δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κύκλους της αστυνομίας, όμως οι συνάδελφοί του τον σέβονται, έστω και απρόθυμα.

Η μόνη δυσκολία που καμιά φορά υπάρχει στην ανάγνωσή του είναι, ότι πρόκειται για Νορβηγό συγγραφέα και κατά βάση, οι ιστορίες διαδραματίζονται στη Νορβηγία, οπότε πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, για να θυμάσαι τα ονόματα ανθρώπων και δρόμων. Κάποια μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και σίγουρα δεν είναι Άννα, John ή Alex.

Τώρα ξεκίνησα ένα καινούριο βιβλίο. Κάνω μια πολύ μικρή απιστία… Διαβάζω πάλι Nesbo, αλλά όχι από τη σειρά με τον Χόλε. Αν και είμαι στην αρχή ακόμα, έχω ταυτιστεί τόσο με τον Χόλε που μου κάνει εντύπωση που δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στην υπόθεση. Περιμένω να δω αν θα μου αρέσει τόσο, όσα τα υπόλοιπα. Θα δείξει! 😘

2 σκέψεις σχετικά με το “Nesbo και ο αγαπημένος μου αστυνομικός!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s