Χωρίς κατηγορία

«Slow living», αξίζει να διαβάσεις τι σημαίνει

Μία φίλη μου έστειλε μήνυμα, λέγοντας “γράψε καμία ψυχολογική συμβουλή, γιατί οι μπαταρίες είναι πεσμένες”! Και σκέφτηκα βέβαια εγώ (όπως ίσως κι εσύ), με τι ιδιότητα θα γράψω ψυχολογικές συμβουλές; Άρχισα, όμως, να ψάχνω διάφορα sites, ανθρώπων που εκτιμώ και μου δίνουν θετική ενέργεια με αυτά που γράφουν. Και διάβασα πολλά που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου. Αυτό, όμως, που μου έκανε περισσότερη εντύπωση και μάλλον το είχα διαβάσει κάποια στιγμή στο παρελθόν στα γρήγορα και το είχα προσπεράσει είναι ένα άρθρο που μιλάει για το “slow living”. Αχ, δεν ακούγεται από μόνο του τόσο ωραίο; Ή μόνο σε εμένα φαίνεται έτσι; Αν διαβάζοντας “slow living” νομίζεις, ότι σκοπός είναι να κινείσαι πάντα με αργούς ρυθμούς; Δεν είναι έτσι. Δεν έχει καμία σχέση με τη μετάφραση “ζω αργά” που παραπέμπει σε κάποια καθυστέρηση και κατά συνέπεια σε αρνητικά συναισθήματα.

Το slow living είναι ένα κίνημα ευεξίας, μια φιλοσοφία για πιο όμορφη ζωή. Όπως λέει και το άρθρο το οποίο διάβασα, “Slow living είναι το να ζεις με απλότητα. Να εστιάζεις σε αυτά που έχουν ουσιαστική σημασία, για σένα ειδικά. Είναι να έχεις χρόνο για να ξεκουράζεσαι, για να κόψεις μια φρέσκια σαλάτα και να τη φας ήσυχα και αργά (να το αργά το καλό!). Είναι να μπορείς να παίξεις με τα μικρά παιδιά σου έτσι, επειδή σου βγαίνει, όχι επειδή πρέπει να έχεις ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Ήρεμη ζωή είναι μια ζωή στην οποία μπαίνουν αυτά που χωράνε για να είσαι καλά και όχι αυτά που θα έπρεπε να κάνεις για να φαίνεσαι καλά.”

Μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά όλο το άρθρο και περισσότερες πληροφορίες στο https://yourshort.link/TaMe7 .

Άρα, νέος προσωπικός στόχος είναι να εφαρμόσω το slow living. Φυσικά, δεν είναι εύκολο, ούτε γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Αξίζει, όμως, η προσπάθεια και η αρχή γίνεται από τα μικρά, καθημερινά πράγματα. Τι λες, εσύ θα το δοκιμάσεις;

Γι’ αυτό το λόγο, αυτή τη φορά… pink vibes θα ήθελα να σημαίνει και slow living! 😘

2 σκέψεις σχετικά με το “«Slow living», αξίζει να διαβάσεις τι σημαίνει

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s