Αν έπρεπε να διαλέξεις μία κουζίνα, ποια θα ήταν αυτή; Ελληνική, ιταλική, κινέζικη, ισπανική…;
Γενικά, δε φημίζομαι, ότι δοκιμάζω εύκολα νέες γεύσεις ή ότι μου αρέσουν τα πολύ “ιδιαίτερα” πιάτα. Να φανταστείς, σε ταξίδι μου στην Ταϊλάνδη αφού δοκίμασα μία φορά την ταϊλανδέζικη κουζίνα, κατέληξα να τρώω burger και ζυμαρικά. Η κινέζικη δε λέω, μου αρέσει, αλλά πολύ συγκεκριμένα πιάτα…προτιμώ συνήθως να επιλέγω κινέζικο εστιατόριο με μπουφέ, ώστε να έχω επιλογές, γιατί οι πιθανότητες να μου αρέσει ένα καινούριο πιάτο δεν είναι με το μέρος μου. Φυσικά, η ιταλική είναι κλασική αξία, αλλά αν έπρεπε να επιλέξω μία, αυτή θα ήταν η μεξικάνικη!
Λόγω των μπαχαρικών, πολλοί υποθέτουν πως η μεξικάνικη κουζίνα μπορεί να είναι βαριά. Η αλήθεια είναι πως ό,τι και αν δοκιμάσουμε έχει βαθιά γεύση. Αλλά δεν είναι απαραίτητα βαριά. Εξάλλου, μπορούμε να προσαρμόσουμε την ποσότητα των μπαχαρικών και να αυξομειώσουμε τις καυτερές πιπεριές ανάλογα με τα γούστα μας. Τελευταία έχω παρατηρήσει να ανοίγουν αρκετά συχνά μεξικάνικα εστιατόρια. Ενώ παλιά υπήρχαν 1-2 πολύ συγκεκριμένα και γνωστά σε όλη την Αθήνα, το τελευταίο διάστημα ξεπετάγονται σε διάφορες γειτονιές και αυτό μου δίνει ιδιαίτερη χαρά, αφού πληθαίνουν και οι επιλογές μου.
Αν πας σε ένα μεξικάνικο για πρώτη φορά (καλά, μπορεί και για δεύτερη ή τρίτη) ίσως μπερδευτείς με τα διάφορα πιάτα, γιατί κάποια φαίνονται ίδια ή παρόμοια. Γι’ αυτό, ας δούμε τις βασικές διαφορές:
Τα tacos είναι η βασική παρασκευή με τορτίγιες που είναι φρεσκοψημένες, τηγανητές ή ψητές. Οι συνδυασμοί των συνοδευτικών υλικών είναι ατελείωτοι
Τα burittos είναι ρολάκια τορτίγιας με κρέας, ρύζι, τυριά, λαχανικά και σάλτσες σε ατελείωτους συνδυασμούς. Το τηγανητό buritto λέγεται chimichanga.
Τα enchiladas είναι τηγανητές τορτίγιες βαπτισμένες σε πικάντικη σάλτσα, που σερβίρονται με κρέας και τυριά.
Τα fajitas είναι η πιο «χωριάτικη» εκδοχή των tacos, με ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας ή κοτόπουλο και λαχανικά. Είναι σαν “σουβλάκι”. Έχεις τα υλικά μπροστά σου και φτιάχνεις εσύ τις τορτίγιες, όπως επιθυμείς.
Οι quesadillas είναι τορτίγιες γεμιστές με κρέας, τυριά ή λαχανικά, που σερβίρονται διπλωμένες στη μέση σαν κρέπες.

Εκτός, όμως, από τα ωραία εστιατόρια που ομολογουμένως ξεχωρίζουν από το ιδιαίτερο στυλ τους και τα έντονα χρώματα, μπορείς να οργανώσεις πολύ εύκολα και οικονομικά μεξικάνικη βραδιά στο σπίτι! Η εταιρία El Sabor προσφέρει διάφορες επιλογές, ένα kit ουσιαστικά που περιέχει τα βασικά υλικά κι εσύ συνήθως προσθέτεις το κρέας. Ανάλογα τα γούστα σου μπορεί να είναι κιμάς, χοιρινό ή κοτόπουλο. Εγώ προτιμώ τον κιμά! Τα προϊόντα αυτά τα βρίσκεις στα περισσότερα supermarket στην κατηγορία “έθνικ”. Η ίδια εταιρία έχει και ντιπ. Θα πρότεινα αυτό με την κόκκινη σάλτσα και όχι αυτό με το τυρί. Εδώ, όμως, σου έχω συνταγή έκπληξη που μου την είχε πει πριν πολλά χρόνια μια αγαπημένη συνάδελφος και όποτε την φτιάχνω, όλοι ενθουσιάζονται!
Θέλεις μόνο 3 υλικά:
1 ντιπ κόκκινης σάλτσας el sabor
1 συσκευασία κρέμα philadelphia
τριμμένο τυρί τσένταρ
Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος απλώνεις το τυρί κρέμα, βάζεις τη σάλτσα και τέλος το τσένταρ. Το βάζεις στο φούρνο για 10-15 λεπτάκια μέχρι να λιώσει το τυρί και πίστεψε με, θα τρελαθείς!
Φυσικά, παίρνεις και νάτσος, για να συνοδεύσεις το ντιπ!
Γιατί pink vibes σημαίνει να απολαμβάνει την αγαπημένη κουζίνα και στο σπίτι σου! ❤️

🔥🥰🔥🥰
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο