Χωρίς κατηγορία

Μη ξεχνάς να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο! ❤️

Πολύ συχνά “χανόμαστε” στην καθημερινότητα, στις υποχρεώσεις, στις απαιτήσεις, στα άγχη που έχει ο καθένας και ξεχνάμε το πιο βασικό! Τον εαυτό μας! Αν, όμως, δεν ασχοληθούμε λίγο και με αυτόν τον καημένο, αν δεν ασχοληθούμε εμείς οι ίδιοι, ποιος θα το κάνει; Πρέπει να τον προσέχουμε κι αυτόν και όσο μπορούμε πού και πού να τον περιποιούμαστε, να τον “κακομαθαίνουμε”.

Το ιδανικό θα ήταν κάθε μέρα να βρίσκουμε έστω 10 λεπτά που θα κάνουμε κάτι για εμάς και να το απολαύσουμε. Δε μιλάω φυσικά για κάτι τρομερό, αυτό μπορεί να είναι από ένα μπάνιο που θα κάνεις με την ησυχία σου, ένα καφέ που θα φτιάξεις και δε θα τον πιεις στο πόδι, κάνοντας δουλειές, αλλά θα κάτσεις 10 λεπτά και θα τον απολαύσεις, μέχρι ένα περίπατο ή ένα τηλεφώνημα με την κολλητή σου. Θέλω να πω, ότι πρόκειται για απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, αλλά πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας, να το κάνουμε συνειδητά. Να κλείνει η μέρα και να αισθάνεται ο εαυτός μας, ότι του δώσαμε λίγη προσοχή σήμερα. Δε πέρασε άλλη μια μέρα και τον ξεχάσαμε!

Κάποια στιγμή κάπου είδα διαβάσει, ότι πρέπει να μιλάμε στον εαυτό μας, όπως σε ένα φίλο μας. Μην είμαστε συνέχεια επικριτικοί και αυστηροί, να του λέμε ένα καλό λόγο και να τον αγκαλιάζουμε, όπως θα κάναμε σε ένα φίλο μας. Συμφωνώ απόλυτα! Όλα ξεκινάμε από εμάς.

Γι΄ αυτό “μη ξεχνάς να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο!” 💕

2 σκέψεις σχετικά με το “Μη ξεχνάς να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο! ❤️

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s