Χωρίς κατηγορία

Κυριακή βράδυ και τι σκέφτεσαι;

Κυριακή βράδυ. Η ώρα άλλαξε, η μέρα μεγάλωσε και είναι αυτή η Κυριακή που ακόμα λειτουργείς με την “παλιά” ώρα. Πώς σε βρίσκει το τέλος της εβδομάδας και μάλιστα βέβαια το τέλος του τριημέρου; Πρέπει όλος ο κόσμος να έφυγε αυτό το τριημέρο. Όσοι δεν έφυγαν, το πιθανότερο είναι να είχαν κάποια ίωση στο σπίτι… ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε!

Επανέρχομαι…τέλος της εβδομάδας, μία εβδομάδα με αργία μέσα (δε ξαναλέω τριήμερο, γιατί υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν Σάββατο), η μέρα μεγάλωσε κι εσύ πώς αισθάνεσαι; Έτοιμος με γεμάτες μπαταρίες να ξεκινήσεις τη νέα εβδομάδα; Τι; Όχι; Εντάξει, μες το πρόγραμμα είναι κι αυτό. Μη σου πω, ότι είναι και σύνηθες… δεν ακούς πολλούς Κυριακή βράδυ να λένε τι ωραία που αύριο ξεκινάει μια νέα εβδομάδα…τα πουλάκια κελαηδούν και ο ήλιος λαμπυρίζει!

Οπότε, τι κάνουμε; Ετοιμάζουμε γρήγορα γρήγορα ό,τι χρειαζόμαστε για αύριο, όπως ρούχα, τάπερ με φαγητό και καθόμαστε να χαλαρώσουμε για 1-2 ώρες. Το πώς, αυτό εξαρτάται από τον καθένα βέβαια. Εγώ θα προτιμούσα να βάλω ένα ποτήρι κρασί και να δω κάτι που μου αρέσει στην τηλεόραση. Έτσι να κοιμηθώ σχετικά χαλαρή και ξεκούραστη και να ξεκινήσει καλύτερα η εβδομάδα μου. Θα μου πεις, μα Κυριακή βράδυ, γιατί να είσαι κουρασμένη; Θα μπορούσα να σου πω πολλούς λόγους. Ακόμα και εκδρομή να πας, μπορεί να γυρίσεις αργά και να είσαι πτώμα. Αυτό, βέβαια, δεν είναι η περίπτωσή μας, γιατί αγαπάμε τις εκδρομές και αυτή είναι γλυκιά κούραση. Αυτό, όμως, που μπορεί πολύ εύκολα να σου συμβεί την Κυριακή είναι να μπλέξεις με δουλειές που δεν προλαβαίνεις μες την εβδομάδα και με διαβάσματα των παιδιών, να φτάσει αυτή η ώρα και να σκέφτεσαι πόσο κουραστική ήταν η Κυριακή!

Γι’ αυτό, δεν πρέπει να αφήσεις να κλείσει με αυτή την σκέψη. Προλαβαίνεις να “σώσεις τη μέρα” με μια μικρή κίνηση, μια αλλαγή στη ρουτίνα σου που θα σου χαρίσει μια μικρή αίσθηση χαλάρωσης και ικανοποίησης.

Γιατί το έχω ξαναπεί. Pinkvibes σημαίνει “μη ξεχνάς να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο”! ❤️

(η φωτογραφία από το αρχείο, όπως λένε 😁Αντακλά τη διάθεσή του τι περιμένω…καλοκαιρινές βραδιές! 🌞)

2 σκέψεις σχετικά με το “Κυριακή βράδυ και τι σκέφτεσαι;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s