Χωρίς κατηγορία

Όταν το Facebook απενεργοποίησε το προφίλ μου…

Ήταν Αύγουστος του 2007, όταν άνοιξα λογαριασμό στο Facebook. Πρέπει να ήμουν στους πρώτους χιλιάδες στην Ελλάδα. Θυμάμαι, ακόμα, την κολλητή που το 2004 σπούδαζε Αμερική να μου γράφει σε email, ότι εκεί έχουν μια χαζομάρα το Facebook και αν θέλεις να βρεις κάποιον, τον ψάχνεις εκεί.

Σχεδόν 15 χρόνια μετά μου τυχαίνει μια παράλογη κατάσταση! Στην αρχή λόγω μιας αναφοράς δεν έχω πρόσβαση στη σελίδα του blog στο FB. Αρχικά, έλαβα email, ότι αυτό θα διαρκέσει 3 μέρες. Οκ, λέω, αν και περίεργο, δεν πειράζει για 3 μέρες. Οι 3 έγιναν 13, 23 και στην τελευταία μου επικοινωνία μου με το FB, με ενημέρωσαν, ότι η σελίδα “κλείνει” αυτόματα, οπότε δεν μπορούν να επέμβουν χειροκίνητα και όπως έκλεισε αυτόματα, έτσι θα ξανά ανοίξει. Να τους συγχωρέσω και να κάνω υπομονή. Και αυτό έκανα, γιατί είμαι θετικός άνθρωπος και γιατί δεν μπορούσα να κάνω και κάτι άλλο, βέβαια! Κι εκεί που εγώ έκανα υπομονή και πέρασαν κι άλλες ημέρες, έλαβα ένα ακόμα email με τίτλο “A Message from Facebook”. Χαίρομαι, λέω επιτέλους άνοιξε η σελίδα μου, το pinkvibes.gr. Αλλά όχι…το μήνυμα δεν αναφερόταν στη σελίδα μου, αλλά στο προσωπικό μου προφίλ, το οποίο απενεργοποιήθηκε….αν και η σωστή λέξη είναι διαγράφηκε. Γιατί δεν είχα καμία πρόσβαση, τίποτα. Προσπάθησα να βρω κάποια άκρη, να επικοινωνήσω, αλλά η απάντηση που πήρα ήταν η παρακάτω.

Η απόφαση είναι οριστική και για λόγους ασφαλείας δεν μπορούν να μου πουν περισσότερα. Δεν υπήρχαν περιθώρια για οτιδήποτε άλλο. Όσοι δεν με ξέρετε, μπορεί να να νομίζετε ότι έχω τουλάχιστον παραβατική συμπεριφορά. Όσοι με ξέρετε, είμαι σίγουρη, ότι απορείτε τι στο καλό συνέβη! Όπως κι εγώ! Το πιο εκνευριστικό είναι, ότι δεν δίνουν καμία εξήγηση και περιμένεις σε λίγο να σκάσει στην πόρτα το FBI! Τσαντίστηκα τόσο πολύ που σκέφτηκα, ότι δεν θέλω να έχω καμία σχέση με το FB. Το FB αποτελεί, όμως, εργαλείο για τη δουλειά μου, άρα δεν θα γινόταν να μην έχω λογαριασμό. Γι’ αυτό και έκανα νέο προφίλ. Με δυσκολία και αυτό, αλλά ας μη μπω σε λεπτομέρειες.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι έχασα και τη σελίδα του blog στο FB. Διαγράφτηκε μαζί με το προφίλ μου, έχασα και τους 1500 followers που με πολύ προσπάθεια, χρόνο και αγάπη είχα αποκτήσει. Στενοχωρέθηκα, στενοχωρέθηκα πολύ. Για λίγο σκέφτηκα, ότι τέλος το pinkvibes για μένα. Γιατί η αλήθεια είναι, ότι δεν είμαι σε φάση που μπορώ να αφιερώσω τον χρόνο που είχα αφιερώσει στην αρχή. Από την άλλη, όμως, είναι κάτι δικό μου, κάτι που έφτιαξα εγώ και δεν θέλω να το αφήσω, γιατί έτσι αποφάσισε το FB χωρίς λόγο. Οπότε, θα φτιάξω νέα σελίδα, θα συνεχίσω να γράφω και ελπίζω να βρω πάλι την ίδια ανταπόκριση. ❤️

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s