Χωρίς κατηγορία

Ιούλιος- ο καλύτερος μήνας του καλοκαιριού 🌞

Για μένα ο καλύτερος μήνας του καλοκαιριού είναι ο Ιούλιος.

Όχι μόνο γιατί εγώ, αλλά και αγαπημένα μου πρόσωπα έχουν γενέθλια, αλλά για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι, ότι τον Ιούλιο θέλοντας και μη έχεις μπει σε καλοκαιρινό mood. Τον Ιούνιο τα παιδιά έχουν ακόμα σχολείο και δραστηριότητες, τον Ιούλιο τα περισσότερα έχουν σταματήσει, πράγμα που σημαίνει περισσότερος ελεύθερος χρόνος για την οικογένεια, αλλά και λιγότερες προστριβές στο σπίτι. Τον Ιούνιο ξεκινάς συνήθως τα μπάνια, αλλά μπορεί και όχι. Τον Ιούλιο, όμως, ακόμα και οι πιο αργοπορημένοι, το παίρνουν πιο ζεστά και ανυπομονούν να βρεθούν στην παραλία.

Ο Ιούλιος είναι στη μέση του καλοκαιριού. Η μέρα είναι ακόμα πολύ μεγάλη σε αντίθεση με τον Αύγουστο που προς τα τέλη του ειδικά η διαφορά είναι αισθητή. Ο καιρός συνήθως είναι καλός. Ο Ιούνιος τα τελευταία χρόνια μας έχει ταράξει στις βροχές και ο Αύγουστος είναι γνωστός για τα μελτέμια του.

Αν παίρνεις άδεια τον Αύγουστο, τότε ο Ιούλιος έχει αυτό το ωραίο αίσθημα της προσμονής και ανυπομονησίας. Περιμένεις την άδεια σου και κάνεις σχέδια για αυτήν. Αν πάλι, έχεις πάρει ήδη την άδεια σου…πάλι έχεις καλή διάθεση, γιατί το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ. Μπορείς να συνεχίσεις τα μπάνια σου και να χαρείς πιο ανέμελα βράδια.

Ο Αύγουστος από την άλλη σημαίνει το τέλος του καλοκαιριού, είναι σαν να ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση και μάλιστα σου φέρνει και έναν Σεπτέμβριο που ξεκινούν πάλι τα σχολεία, οι δραστηριότητες, η μέρα μικραίνει και πλέον τα καλοκαιρινά βράδια αρχίζουν να απομακρύνονται.

Γι’ αυτό μου αρέσει ο Ιούλιος. Γιατί έχεις ακόμα το χρόνο να εκμεταλλευτείς το καλοκαίρι σου, να χαρείς τις υπαίθριες δραστηριότητες, να ξενυχτήσεις λίγο περισσότερο με τους φίλους σου και ας είναι καθημερινή, κι ας δουλεύεις αύριο. Γιατί η διάθεση όλων είναι πιο χαλαρή. Γιατί πας το ΣΚ για μπάνιο και περνάς την μέρα σου πολύ ευχάριστα και έχεις αλλάξει παραστάσεις, γιατί απλά πήγες στη θάλασσα.

Μην αναφέρω, ότι τον Ιούλιο ξεκινούν και οι εκπτώσεις! 😋

Όλα τα παραπάνω βέβαια προϋποθέτουν να αγαπάς το καλοκαίρι, όπως κι εγώ… Αν είσαι χειμερινός τύπος….μάλλον θα περιμένεις πώς και πώς τον Σεπτέμβριο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s