Χριστούγεννα

Δεκέμβριος – ο μήνας των Χριστούγεννων!

Πέρασαν 3 μήνες και ούτε που το κατάλαβα! Και ήρθε αυτή η μαγική περίοδος των Χριστουγέννων που λίγο τα φωτάκια, λίγο τα μελομακάρονα (ή και πολύ), λίγο οι μέρες άδειας που περιμένεις σου δημιουργούν μια ευχάριστη προσμονή!

Εννοείται πως στολίσαμε….και αργήσαμε και λίγο φέτος. Γεμίσαμε το σπίτι με λαμπάκια, αγοράσαμε μελομακάρονα για το καλό, τα οποία εννοείται τελείωσαν πολύ άμεσα και σε λίγες μέρες θα φτιάξουμε και τα δικά μας. Λέω να το καθυστερήσω λίγο φέτος, για να μας φτάσουν ως τις γιορτές.

Άλλο χαρακτηριστικό των ημερών είναι βέβαια τα δώρα! Δώρα, πολλά δώρα και φυσικά τα δώρα του Άη Βασίλη! Εκεί υπάρχει ένα θέμα ως προς την επιθυμία του παιδιού, προσπαθώντας να εξηγήσεις το ανεξήγητο….Όλοι έχουμε ακούσει ατάκες τύπου «αφού ο Άη Βασίλης φτιάχνει τα δώρα, μπορεί να φέρει ό,τι θέλει» ή «ο Άη Βασίλης δεν πληρώνει» κλπ. Εμείς φέτος το πήγαμε σε άλλο επίπεδο. Αντί να στείλουμε το γράμμα, όπως κάθε χρόνο, ο μικρός μου το άφησε στο πάτωμα του σαλονιού, ελπίζοντας ότι θα περάσει να το πάρει ο ίδιος. Και μάντεψε! Το πήρε! Η χαρά του δεν περιγράφεται!!

Σκέφτομαι αυτό τον μήνα γεμάτο όμορφες εικόνες, βόλτες στις στολισμένες γειτονιές, τζάκι και ζεστασιά στο σπίτι, γλυκά φυσικά και καλή παρέα!

Ελπίζω να μη με διαψεύσει! Καλό Μήνα να έχουμε!  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s