Χωρίς κατηγορία

Μαξάρω, μαξάρεις, μαξάρει!

Χάσμα γενεών…αν κάποιος αναρωτιέται , αν όντως υπάρχει… ναι, υπάρχει! Και έχω καταλήξει, ότι δεν είναι μόνο ένα! Τι σου λέω τώρα…όσο μεγαλώνεις, αυξάνονται. Για παράδειγμα, αν είσαι 40 plus (για μια φίλη μου λέω), τότε είναι άλλο το χάσμα που έχεις με τα παιδιά του δημοτικού – γυμνασίου και άλλο με την ηλικία 18-25.

Το άκουγα από μικρή, αλλά τότε ήμουν στην άλλη πλευρά…Ας τα πάρω, όμως, ένα ένα. Πάντα υπήρχαν λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι νέοι, αργκό να το πω, slang να το πω που το λέγανε και στο χωριό μου… το θέμα είναι, ότι τώρα ακούω λέξεις που δεν τις έχω ξανά ακούσει! Ας κάνουμε ένα ταχύρρυθμο μάθημα:

Κριντζάρω: μια λέξη που ακούμε συχνά, αλλά ποτέ δεν καταλάβαμε τι ακριβώς σημαίνει. Πάνω κάτω, πάντως, τη χρησιμοποιεί κάποιος που νιώθει αηδία, αποστροφή, ντροπή, σε συνδυασμό ενδεχομένως και με αμηχανία, εξαιτίας της στάσης ή των πράξεων κάποιου άλλου προσώπου.

Σπαμάρω: Προέρχεται από την αγγλική λέξη «spam» και χρησιμοποιείται όταν κάποιος στέλνει συνεχώς μηνύματα ή τηλεφωνεί ασταμάτητα σε κάποιον.

Μπιφ: όταν ακούσετε τα παιδιά να λένε ότι έκαναν μπιφ (beef), εννοούν ότι με κάποιον τσακώθηκαν – υπήρξε ένταση – ξεκίνησαν μια διαμάχη.

Μπρο: αγαπημένο πια που το ακούς ακόμα και από πιτσιρίκια. Μπρο, λοιπόν, αποκαλείς κάποιον που εκτιμάς και νιώθεις κοντά του. Στο γυμνάσιο παίζει πολύ η ατάκα «bro, έχεις 20 λεπτά;».

Φασαίος: Ο φασαίος, λοιπόν, είναι αυτός ο εναλλακτικός τύπος, ο λίγο αντεργκράουντ που θα τον βρεις να αράζει στην φύση, σε ατμοσφαιρικά μαγαζιά και να ακούει την πολύ συγκεκριμένη μουσική του, σνομπάροντας τα πολύ γνωστά και δημοφιλή γεγονότα και τις μόδες των καιρών.

Σλατίνα: Αν δεν είσαι φασαίος, μπορεί να είσαι σλατίνα… ή και όχι; αυτή τη λέξη δεν την έχω καταλάβει 100% ακόμα, αν και έχω έγκυρες πηγές… νέα συνάδελφο, tik toker, influencer κλπ που με βοηθάει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Η επικρατέστερη απόψη (γιατί κάνω και έρευνα, δεν γράφω έτσι…) είναι, ότι είναι φαν ενός ράπερ του επονομαζόμενου thug slime ο οποίος στα τραγούδια του έχει κάτι σαν μότο το SLAT που είναι αρχικά για το «slime love all the time» και από εκεί βγαίνει το SLATina. Και όχι από το αγγλικό slut!

Μαξάρω: νέα προσθήκη στις γνώσεις μου που σημαίνει ΠΡΟΦΑΝΩΣ, όταν έχει κάνεις κάτι πάρα πολύ. Οπότε ναι… μάξαρα πολύ το ΣΚ, δηλαδή δεν έβαλα κ… μέσα!

Άρα, μια λογικότατη πρόταση θα μπροούσε να είναι…

Μάξαρα πολύ το ΣΚ κι εκεί που καθόμουν με τον bro, σκάει μύτη ένας φασαίος με μια σλατίνα και αρχίζει ένα beef, αλλά εγώ να σου πω την αλήθεια, με όλα αυτά κριτζάρω! 😮

Επανέρχομαι στα 2 χάσματα γενεών που έλεγα… Αφού έχω μάθει διάφορες καινούριες λέξεις, πάω να κάνω επίδειξη στην κόρη μου. Να το παίξω cool μαμά. Να μη κριντζάρω δηλαδή, αλλά ούτε να σπαμάρω…(ό,τι νάναι σορρυ…🤣). Και η 10χρονη κόρη μου, όχι μόνο δεν εκτίμησε την προσπάθειά μου και το γεγονός πόσο μοντέρνα μαμά έχει….αλλά με κοίταζε σαν να είμαι ούφο… και αναρωτιόταν σίγουρα, γιατί λέω αυτά τα χαζά! Έτσι, κατέληξα, ότι υπάρχουν πολλά χάσματα. Τώρα 2…σε 20 χρονάκια 3…ε, 4ο δεν προλαβαίνω λογικά! 😋

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s