Νεφέλη · Πάσχα

Βάψιμο αυγών by Νεφέλη!

Σήμερα το πρόγραμμα είχε βάψιμο αυγών! Βασικά, είχε βάψιμο αυγών και νηστίσιμα κουλουράκια, αλλά έγινε μόνο το πρώτο. Το είχα στο πρόγραμμα, για να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους τα παιδιά, αλλά τελικά ο μικρός προτίμησε να πάει στην ξαδέρφη του να παίξει και η μεγάλη είχε ησυχία να κάνει ό,τι θέλει με τα χρώματα.

Εγώ ήμουν υπεύθυνη για το βράσιμο των αυγών. Το πρόβλημα είναι μη σου σπάσουν τα μισά αυγά στο βράσιμο. Έχω δοκιμάσει όλες τις αλχημείες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Έχω βάλει πετσέτα στην κατσαρόλα, για να μη χτυπιούνται, έχω βάλει ξύδι, αλάτι, σόδα κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Έχω καταλήξει για όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες να τα βράζω λίγα λίγα. Περισσότερη ώρα και περισσότερο ρεύμα δεν λέω…αλλά λιγότερες απώλειες. Έτσι, φέτος πετύχαμε 13/15, not bad!

Χρησιμοποιήσαμε την κλασική μας μέθοδο με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Tης είχα προτείνει να πάρουμε την κλασική βαφή, έτσι για αλλαγή…να κάνουμε κατακόκκινα αυγά. Αλλά δεν ήθελε. Δεν της αρέσουν τα κόκκινα αυγά… Βέβαια, με τα καφέ αυγά δεν βγαίνουν πολύ καλά τα χρώματα. Η Νεφέλη δεν έμεινε πολύ ικανοποιημένη φέτος. Ήθελε να κάνει μοβ, γαλάζια, πράσινα….δυστυχώς, δεν της βγήκαν, όπως ήθελε… Θα έλεγα, ότι κάναμε κόκκινα και μπλε!

Της είπα του χρόνου με το καλό να βρει άλλον τρόπο, αν θέλει. Έχει μεγαλώσει πια, μόνη της τα έβαψε και φέτος, οπότε αν βρει κάποια άλλη ιδέα που θέλει και μπορεί να εφαρμόσει, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα! Αλλιώς, λευκά αυγά από τη λαϊκή για καλύτερο αποτέλεσμα στις αποχρώσεις! 🐣

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Βάψιμο αυγών by Νεφέλη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s