Χωρίς κατηγορία

Tea lovers ενωθείτε!

Θα το πω από την αρχή, μια και έξω, χωρίς περιστροφές…Δε μου αρέσει ο καφές, καθόλου! 😯Δεν πίνω καφέ, όταν ξυπνάω, δεν πίνω ούτε ζεστό ούτε κρύο.Δεν έπινα ποτέ, ούτε στα νιάτα μου! Δε μου αρέσει η γεύση του, γι’αυτό δε τρώω καραμέλες με γεύση καφέ ή γλυκά με καφέ.

Έχω κάνει πολλές προσπάθειες να μου αρέσει! Ναι, ακούγεται λίγο περίεργο αυτό, αλλά το να πίνεις καφέ είναι πολύ βολικό και πιο οικονομικό! Και δεν σε κοιτάνε και οι άλλοι περίεργα! Εντάξει, το τελευταίο το έχω ξεπεράσει χρόνια τώρα…Έχω ακούσει, όμως, πολλές φορές (και ακούω ακόμα) την ατάκα ¨άρρωστη είσαι και πίνεις τσάι;”.

Ελπίζω τώρα κάποιος εκεί έξω που διαβάζει αυτό το κείμενο να είναι σαν κι εμένα και να με καταλαβαίνει! Δε με νοιάζει να μη πίνει καφέ, αλλά τουλάχιστον να απολαμβάνει το τσάι.

Τι μου αρέσει στο τσάι… Καταρχήν, οι απεριόριστες επιλογές που έχεις στα αρώματα και τις γεύσεις! Από τα έτοιμα φακελάκια μέχρι το χύμα τσάι που βρίσκεις πλέον σε πολλά μαγαζιά, μπορείς να δοκιμάζεις κάθε φορά και μία νέα γεύση. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πράσινο και μαύρο. Αν και γνωρίζω τα πλεονεκτήματα του πράσινου, προτιμώ το μαύρο. Από τις κλασικές επιλογές το αγαπημένο μου είναι το Earl Grey. Όσο, όμως, πιο αρωματικό είναι το τσάι τόσο το καλύτερο! Φυσικά, μπορείς να προσθέσεις λεμόνι ή και γάλα.

Εκτός από τη μεγάλη ποικιλία, σημαντική είναι και η ευκολία! Μπορείς να το φτιάξεις μόνο με ζεστό νερό όπου κι αν είσαι. Αλλά και έξω, αν το παραγγείλεις δε θα έχεις καμιά δυσάρεστη έκπληξη, τύπου “δεν το πέτυχαν”, όπως ακούω συχνά από τους φίλους μου όταν πίνουν τον καφέ τους!

Αυτό που επίσης μου αρέσει πολύ είναι το σερβίτσιο που συνοδεύει το τσάι! Υπάρχουν φορές που μπορεί να με απογοητεύσει, αλλά συνήθως είναι σε όμορφα στρογγυλά σκεύη που κάνουν την όλη διαδικασία άκρως απολαυστική. Το μόνο μου παράπονο είναι, ότι σε μερικά μαγαζιά σου φέρνουν τόσο λίγο ζεστό νερό που με το ζόρι βγαίνει ένα φλιτζάνι. Νεράκι είναι…τι ψυχή έχει!

Δυστυχώς, απολαμβάνω μόνο το ζεστό τσάι, το κρύο δε μου αρέσει τόσο, οπότε οι μέρες του είναι μετρημένες!

Γιατί pink vibes σημαίνει να απολαμβάνεις ένα τσάι (ή έστω ένα καφέ!) ❤️

(βάλε μου και ένα χεράκι από κάτω, να ξέρω αν σου άρεσε ή όχι το κείμενο!)

Σχολιάστε