Χωρίς κατηγορία

Αχ, αυτές οι ντουλάπες!

Έφτασε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου…αυτή που ανυπομονούμε να έρθει, γιατί μαζί της έρχεται η θάλασσα και ο ήλιος… είναι, όμως, και αυτή η εποχή που πρέπει να κάνουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν καθόλου…Εντάξει, μη πάει το μυαλό σου στο κακό! Για τις ντουλάπες και τα χαλιά μιλάω!

Αυτές τις μέρες απ’ όλους αυτό ακούω…πόσο βαριούνται να φτιάξουν τις ντουλάπες και να βγάλουν τα καλοκαιρινά και φυσικά να πλύνουν και τα χαλιά! Το μόνο καλό με τα ρούχα είναι ότι είναι μια καλή ευκαιρία για ένα καλό ξεκαθάρισμα! Γιατί μη μου πεις, ότι φοράς όλα όσα έχεις στην ντουλάπα! Οπότε, ξεκινάμε και βγάζουμε ένα ένα τα ρούχα μας και τα χωρίζουμε σε αυτά που κρατάμε και σε αυτά που θα δωρίσουμε! Γιατί δεν υπάρχει λόγος να πετάξουμε ρούχα, όταν υπάρχει τόσος κόσμος που τα χρειάζεται. Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείς να τα χαρίσεις. Το πιο εύκολο, αν δεν θες να ψάχνεις, είναι να τα πας σε μία εκκλησία. 

Μη ξεχάσεις πριν ξεκινήσεις να έχεις προμηθευτεί αποθηκευτικά κουτιά, αν χρειάζεσαι, και σίγουρα αρωματικά ενάντια στο σκόρο, όπως λεβάντα ή κέδρο, για να τα τοποθετήσεις ανάμεσα στα ρούχα. Γιατί είναι κρίμα να το πάρεις απόφαση, να ξεκινήσεις και να μην έχεις μετά τα απαραίτητα και το χειρότερο…να σου μείνουν όλα άνω κάτω.

Τα τελευταία χρόνια τακτοποιώ τα ρούχα με τη μέθοδο της Γιαπωνέζας Μαρί Κοντό. Δεν ξέρω, αν την έχεις ακουστά. Έχει γράψει κάποια σχετικά βιβλία και έχει δική της σειρά στο Netflix. Έχει μια ολόκληρη θεωρία για την τάξη, η οποία βασίζεται κατά βάση στο ξεκαθάρισμα και στο να κρατάς μόνο εκείνα που σου δίνουν χαρά. Εγώ ακολουθώ κυριώς το κομμάτι του διπλώματος των ρούχων, το οποίο είναι πολύ πρακτικό, εξοικονομείς πολύ χώρο και βλέπεις όλα τα ρούχα σου!

Α, και φυσικά δεν τα μαζεύουμε όλα! Αφήνουμε μία ζακετούλα για τα δροσερά βράδια του καλοκαιριού, αλλά και 1-2 μακρυμάνικα για τις πρώτες φθινοπωρινές μέρες που θα έρθουν, για να μη τρέχουμε. ❤️

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s